Flamuri


                              
Ngjarjet Aktualenë të cilat Shoqata Pavarësia merr pjesë aktive ose i organizon vet.
Ngjarjet janë të renditura në mënyrë kronologjike duke filluar me më të rejat, të renditura nga lart-poshtë (evenimente të ardhshme).

2023

Ngarjet kulturore të planifikuara për vitin 202318.02.2023(e Shtunë)  ora 18:00  Koncert festiv
                                        me rastin e 15-vjetorit të Pavarësë së Kosovës

                                Adresa:  Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Vaihingen
                                              Kazenbachstr. 27
                                              70563 Stuttgart

29.01.2023 (e Dielë) ora 16:00   Mbrëmje familjare

                                 (vetëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart

2022

Ngarjet kulturore të planifikuara për vitin 2022
12.07. - 17.07.2022      "Sommerfestival der Kulturen"
                               
         
                                Adresa
: Marktplatz, Stuttgart
                                        
                                       
http://sommerfestival-der-kulturen.de


17.07.2022
( e Dielë )  ora 13:30  Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"

Ftohen t
ë gjithë shqiptarët në Shtutgart që ti përkrahin vallëtarët e Shoqatës Pavarësia në prezentimin e vlerave të kulturës shqiptare!

03.07.2022 (e dielë)  ora 16:35    "Kinderfest"
                               
         
                                  Adresa
: Marktplatz 1, Stuttgart

Pjesëmarrje e grupit të fëmijëve të Ansamblit "Pavarësia"


21.05.2022 (e Shtunë) ora 18:00   Mbrëmje familjare
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart 30.04.2022 (e Shtunë) ora 18:00   Konferenca e XII e Federatës së mjekëve shqiptarë në Europë

                                       

                                                        Adresa: Bürgerhaus Steinenbronn

                            Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia" në Mbrëmjen Gala02.04.2022 (e Shtunë) ora 18:00   Mbrëmje familjare
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart

2021

Ngarjet kulturore të planifikuara për vitin 2021Koncerti anulohet për shkak të gjendjes së rënduar të pandemisë së virusit Corona
 27.11.2021(e Shtunë)  ora 18:00 
Koncert festiv   
                   me rastin e 28 Nëntorit - Ditës së flamurit kombëtar
                                dhe 10-vjetorit të Shoqatës "Pavarësia
09.10.2021 (e enjte) ora 17:00   Mbrëmje familjare
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart14.07.2021 (e enjte) ora 17:00   Mbrëmje familjare
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Restaurant Dijamant

             Ludwigsburg30.01.202111.11.2020
                              Shoqata Pavaresia themeloj
 
                  Çmimin "Pavarësia"25.09.2020    ora 19:00 Shtutgart

                                                Nata e gjatë e Konsullatave
                        në Konsullatën e Republikës së Kosovës, në Shtutgart
                                                 Pjesmarrje e Ansamblit Pavarësia

Maj 2020
                            Konkurs letrar e artistik
                                            
Rrëfimi im në kohën e pandemisë

                                                                 (Online)08.03.2020  ora 15:00  # Anulohet Mbrëmja festive më 8 mars #
 
Të nderuara bashkëatëdhetare,

 me keqardhje ju njoftojmë, se për hirë të kujdesit, që duhet të  trgojmë nga përhapja e Virusit Corona, jemi të detyruar që ta anulojmë Mbrëmjen festive, të paraparë

më 8 mars 2020 nga ora 15:00 në
Raichberg Realschule
Schönbühlstr. 90
70188 Stuttgart

Shëndeti i të gjithëve ka prioritet dhe kjo është vetëm një masë preventive, që ne si organizator e shohim të nevojshme, prandaj ju lusim për mirëkuptim!

Me respekt
Kryesia e Shoqatës Pavarësia 


f8

15.02.2020(e Shtunë)  ora 18:00  Koncert festiv
                                        me rastin e 12-vjetorit të Pavarësë së Kosovës

                                Adresa:  Raichberg-Realschule
                                              Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Ost
                                              Schönbühlstr. 90
                                              70188 Stuttgart
A1

15.12.2019 Stuttgart   18:00 Uhr          Kuvendi vjetor 2019
                                      Adresa:  TV-Cannstatt
                                                    Am Scnarrenberg 14
                                                    70376 Stuttgart

23.11.2019(e Shtun
ë)  ora 18:00  Koncert festiv               
                                       me rastin e 
28 Nëntorit - Ditës së flamurit kombëtar

                                Adresa:  Raichberg-Realschule
                                             Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Ost

                                              Schönbühlstr. 90
                                              70188 Stuttgart


03.10.2019 (e enjte) ora 15:00   Mbrëmje familjare
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart


 16.07. - 21.07.2019      Sommerfestival der Kulturen
                               
          Adresa: Marktplatz, Stuttgart
                                         http://sommerfestival-der-kulturen.de


21.07.2019
   nga ora 10:45  Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"30.06.2019 ora 13:00   Takim familjar
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Restaurant Bootshaus

             Wagrainstrasse 140, 70378 Stuttgart
08.06.2019  ora 15:30
  Festa e kampionit - AKV Bardhosh Gërvalla                                         
             
                                 Adresa:  Brünner Str 11 
                                               71638 Ludwigsburg
                                 

                                 Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"

          

            


02.06.2019 ora 15:30   Interkulturelles Kinderfest 
                                 

                                        Pjesëmarrje e grupit të fëmijve të Shoqatës "Pavarësia"
                                       
                                        Adresa:     Marktplatz, Stuttgart

 
                                 GF_1
              
                19.05.2019 ora 14:00   Promovim i librit 
                                 
                                 "Fitorja diplomatike"
                        Autor: Dr. Sabri Ki
çmari
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart12.05.2019 ora 11:00   
Ekspozitë me fotografi nga vizita e nënkryetarit të Parlamentit Europian në Kosovë
                                 organizuar nga Konsullata e Republikës së Kosovës në Stuttgart
                                 (Pjes
ëmarrje e Ansamblit Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart


31.03.2019 ora 13:00   Takim familjar
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart

Strasburg: 14.03.2019
Shoqata Pavarësia në Parlamentin Europian

Me moton: 

Bashkimi Europian jo vetëm një ëndërr e bukur për shqiptarët - ta njohim për së afërmi

më 14 Mars 2019 anëtarët e Shoqatës Pavarësia do të jen për vizitë në Parlamentin EuropianStrasburg, ku do të priten për një bisedë nga nënkryetari  i këtij Parlamenti z. Rainer Wieland dhe do të marrin pjesë në seancën plenare të Parlamentit.

Ky projekt i përbashkët me Shoqatën gjermane „Education Unlimited“ është vetëm njëri nga projektet e radhës që realizohet në kuadër të këtij bashkëpunimi. Projekte tjera të përbashkëta të Shoqatës Pavarësia dhe Shoqatës „Education Unlimited“ për këtë vit, tashmë jan fiksuar dhe do të publikohen me kohë.

                                      
Stuttgart Ost: 10.03.2019  ora 14:00
  Mbrëmje festive për femra   
                                                                 me rastin e 8 Marsit - Ditës së gruas
                  
                                      Adresa:  Raichberg-Realschule
                                                    Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Ost

                                                    Schönbühlstr. 90
                                                    70188 Stuttgart


16.02.2019(e Shtun
ë)  ora 18:00  Koncert festiv
                                    me rastin e 11-vjetorit të Pavarësë së Kosovës

                             Adresa:   Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Degerloch
                                            Albstr. 70
                                            70597 Stuttgart
                  


24.01.2019 ora 18:00   Takim familjar
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart


15.12.2018  ora 18:00  Festa e 28 Nëntorit - Kernen 
                                     Me ftes
ë të Klubit FC Kosova Kernen in Remstal               
                  
                                 Adresa:  Stettener str. 18 
                                 Kernen-Romelshausen
                                 

                    Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"

          

            


02.12.2018  ora 14:00  10 vjetori i Shoqatës Yjet e Kosovës - Emmendingen
                     
                    Adresa:  Fritz Bohle Halle
                                  Emmendingen
                                 

                    Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"

            25.11.2018  ora 15:30  Koncert festiv
                     me rastin e  Ditës së Flamurit 
                
                    Adresa:  Raichberg-Realschule
                                 Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Ost

                                 Schönbühlstr. 90
                                 70188 Stuttgart


14.10.2018 ora 17:00   Takim familjar
                                 (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart
28.09.2018 (E Premte)   Dita e refugjatit

                     Organizim nga AK-Asyl, Altes Feuerwehrhaus,  Stuttgart-Süd nga ora 20:00
                      Prezentim i Ansamblit Pavarësia nga ora 21:3022.07.2018 ora 18:30                Takim familjar
                                            (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
               Adresa:     Altes Feuerwehrhaus Süd

             Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart                                                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22.07.2018  ora 15:30            Kuvendi i Shoqatës Pavarësia
                                           (vetëm për anëtarët e Shoqatës Pavarësia)
 
Të nderuar anëtarë, ju ftojm të merrni pjesë në kuvendin e Shoqatës Pavarësia.

 Kuvendi mbahet të dielën, më 22.07.2018 në ora 15:30

 
               Adresa:    
  Altes Feuerwehrhaus Süd

               Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart
01.07.2018  nga ora 11:00    Ekskursion i Shoqatës "Pavarësia"
  

Erlebnispark Tripsdrill, 74389 Cleebronn / Tripsdrill Stuttgart 11.05.2018 ora 17:30  Takim familjar
                                             (vet
ëm për anëtarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
                                Adresa:  Altes Feuerwehrhaus Süd
                                             Möhringerstr. 56
                                             70199 Stuttgart
                             

17.06.2017  ora 12:00 -18:00  Interkulturelles Kinderfest

                                        Adresa: Marktplatz, Stuttgart

                                        Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"
                             

27.04.2018  ora 18:00   Konferencë me temën:
                                 
                                 
Kosovo - terra incognita 
                                 (Kosova - vend i panjohur)
                                 10 Jahre Unabhängigkeit
                                 
(10 vjet Pavarësi)
                                 Einblicke - Ausblicke
                                 (
vështrime - pikëpamje)

Veranstaltungsort: Bootshaus Restaurant, Wagrainstr. 140, 70378 Stuttgart

Die Veranstaltung findet am 27. April 2018 um 18:00 Uhr im Bootshaus Restaurant, Wagrainstraße 140, 70378 Stuttgart, statt. 

Teilnehmen werden als Gastredner:

Herr Vizepräsident des Europäischen Parlaments Herr Rainer Wieland MdEP 

und der 

Deputy Head of Mission EULEX Kosovo Herr Bernd Thran

Dies ist eine Veranstaltung von der Education Unlimited e. V. www.edu-unlimited.org 

mit Unterstützung von der Jungen Europäer-JEF Baden-Württemberg e.V. sowie der

Deutsch-Albanischen Verein für Kultur, Jugend und Sport „Pavaresia“ e.V. Stuttgart.

Geplant ist eine moderierte Diskussionsrunde mit jeweils 10 minütigen Statements der Gastredner zu Beginn.

Dauer der Veranstaltung ca. 1:30 Uhr. Danach Austausch in zwangloser Atmosphäre.

Melden Sie sich für die Veranstaltung an, indem Sie das Anmeldeformular ausfüllen.

Anmeldung erforderlich, da nur eine begrenzte Anzahl an Plätzen zu Verfügung steht.

Ansprechpartner:  Kerstin Zielosko-Labonte (Education Unlimited)
                                  Xhevdet Syla ( Shoqata Pavarësia )   Xhevdet.Syla@vereinpavaresia.de14.04.2018  ora 20:00  Gjergj Kastrioti Skënderbeu 
                                         
- Poemë dramatike -                 
                    Adresa:  Liederhalle(Silcher-Saal)
                                  Berlinerplatz 1
                                  70174 Stuttgart


Teatri

Me rastin e 550 vjetorit të vdekjes së kryeheroit kombëtar  “GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU “,

Teatri shqiptarë në Amerikë- Albanian theater in America, shfaqë dramën “GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU “,

Bashkëorganizatorë të shfaqjes jan:
- Shoqata “Pavar
ësia” Stuttgart
- Shoqata Kulturore “Dardania” Mannheim
- Famullija Shqiptare „E Shejta Nëna Tereze“ Stuttgart
- Shoqata Kulturore Shqiptare “Isa Boletini” në Sindelfingen
- Shoqata Kulturore Shqiptare “Kosova” në Fellbach
- Shoqata Kulturore “Kadri Zeka” Kirchheim Teck
- Shoqata Kulturore Shqiptare “Shqiponja” në Schwäbisch Hall
- Qendra Kulturore Shqiptare Stuttgart
- Shoqata Kulturore Shqiptare Sali Çekaj“ Pfaffenhofen/Ilm
- Shoqata Kulturore Shqiptare “Nëna Tereze”  në Göppingen

 

Kjo shfaqje falë angazhimit të Shoqatave Shqiptare ka hyrë edhe në Kalendarin kulturor të qytetit të Stutgartit


                     
11.03.2018  ora 18:30  Mbrëmje festive për femra   -  me rastin e 8 Marsit Ditës së gruas
                       Adresa:  Altes Feuerwehrhaus Süd
                                Möhringerstr. 54
                                70199 Stuttgart

                                                                                        


17.02.2018  ora 18:30  Mbrëmje festive
                                         me rastin e 10-Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. 
                  
                    Adresa:  Raichberg-Realschule
                                 Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Ost

                                 Schönbühlstr. 90
                                 70188 Stuttgart
04.05.2018  ora 18:00  Mbrëmje familjare -  (vetëm për antarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)

                       Adresa:  Altes Feuerwehrhaus Süd
                                Möhringerstr. 54
                                70199 Stuttgart
                                                                                 

18.11.2018  ora 18:30  Mbrëmje festive
                                         me rastin e 28 Nëntorit - Ditës së flamurit kombëtar 
                  
                    Adresa:  Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Degerloch 

                                 Albstrasse 70
                                 70597 Stuttgart

2017

Ngarjet kulturore të planifikuara për vitin 2017


Plani i rezervimit të sallës së takimeve/ushtrimeve të Shoqatës për vitin 2017 në Generationenhaus Heslach

Shkarko: Plani i rezervimit 2017
Bruksel, 24.12.2017  ora 19:00    Panairi i madh i Krishtlindjeve në Bruksel -
                                               “Winter Pret -Christmas Market”

                                                          (24.11 - 31.12.2017
)                                                      
                                                         

                                              Ansambli Pavar
ësia përkrahë Shqipërinë në këtë Panair me ftesë të                                               Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë.
                                         
                                    Adresa: Bruksel

         

 Stuttgart 16.12.2017  ora 15:30  Kuvendi vjetor i Shoqatës Pavarësia

                                      ora 19:00  Mbrëmje familjare
                                             (vet
ëm për antarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
                                Generationenhaus Stuttgart-Süd

Zürich, 03.12.2017  ora 18:00      Fol shqip
                                                         
                                                         
Pjesëmarrje e Ansamblit Pavarësia në inqizimet e programit të vitit                                                  të ri për Shoun televiziv "Fol Shqip".
                                             Emisioni transmetohet m
ë 31.12.2017 në TV21

                                          Adresa: Villa Miami, Zürich

Stuttgart, 25.11.2017 ora 17:00  Koncert humanitar
                     
                                                       Prezentim i Ansamblit Pavar
ësia 
                                                       Organizim nga Studentët Shqiptar në Stuttgart
                                          Adresa: Bootshaus Stuttgart, Wagrainstraße 140, 70378 Stuttgart


Stuttgart, 18.11.2017  ora 18:30  Koncert festiv
                                                          me rastin e
28 Nëntorit, Ditës së Flamurit
                                 
                            Adresa:      Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Degerloch 
                                              Albstrasse 70
                                              70597 Stuttgart 
29.09.2017 (E Premte)   Dita e Refugjatit
                     Prezentim i Ansamblit Pavarësia 
                     Organizim nga AK-Asyl, Altes Feuerwehrhaus,  Stuttgart-Süd nga ora 17:00


23.09.2017  ora 18:00  Mbrëmje familjare (vetëm për antarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
                                Generationenhaus Stuttgart-Süd


 11.07. - 16.07.2017      Sommerfestival der Kulturen
                               
          Adresa: Marktplatz, Stuttgart
                                         http://sommerfestival-der-kulturen.de

16.07.2017   nga ora 11:00  Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"


08.07.2017  ora 18:00  MoCa Süd Sommer am Südheimer Platz
                                 Südheimerplatz Stuttgart-Süd

                                 Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"

02.07.2017  ora 12:00 -18:00  Interkulturelles Kinderfest
                                           Adresa: Marktplatz, Stuttgart

                                           Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"


20.05.2017  ora 18:00  Mbrëmje familjare (vetëm për antarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
                                Generationenhaus Stuttgart-Süd

14.05.2017  ora 13:30  Akademi përkujtimore për heroin kombëtar Sali Çekajn me rastin e                                  përvjetorit të rënjes heroike 
                      

                                Adresa
: Stadthalle Göppingen
                                           Blumenstrasse 41
, 73033 Göppingen
                      
                                Organizim i Shoqatës 
"Pavarësia" në bashkpunim me shoqatat:
                              
                                
1.) Qendra Kulturore Shqiptare Shtuttgart
                                         2.) Shoqata Kulturore “Kadri Zeka” Kirchheim Teck
                                         3.) Shoqata Kulturore Shqiptare "Bardhosh Gërvalla" në Ludwigsburg
                                         4.) Shoqata Kulturore Shqiptare “Isa Boletini” në Sindelfingen
                                         5.) Shoqata Kulturore Shqiptare “Kosova” në Fellbach
                                         6.) Shoqata e Studentëve Shqiptarë në Stuttgart
                                         7.) Shoqata Kulturore Shqiptare “Nëna Tereze” në Göppingen
                       

                                  
(Pjesëmarrje e "Ansamblit Pavarësia")

29.04.2017  ora 12:00 -18:00  Willkommensfest
                                                      Adresa: Marienplatz, Stuttgart
                                                       Im Rahmen des Maifestes des HGDV Der Süden e. V.

                                                      Pjesëmarrje e Ansamblit "Pavarësia"


25.03.2017  ora 18:00  Mbrëmje familjare (vetëm për antarët dhe miqtë e Shoqatës Pavarësia)
                          
                                Generationenhaus Stuttgart-Süd11.02.2017  ora 18:30  Mbrëmje festive
                                         me rastin e 9-Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. 
                   Adresa:  Turn- und Versammlungshalle Stuttgart-Degerloch 
                                 Albstrasse 70
                                 70597 Stuttgart 21.01.2017 (E Shtunë)  Akademi përkujtimore
                                    në nderim të vëllezërve Gërvalla e Kadri  Zekës

                      
                       Organizim i Shoqatës kulturore shqiptare "Kadri Zeka" nga Nürtingeni
                       me rastin e 35 vjetorit  të vrasjes s
ë vëllezërve
                            Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zekës.
                          
                                 Adresa: Wernau
                       
                       
(Pjesëmarrje e "Ansamblit Pavarësia")


14. - 22..01.2017